Onze meerwaarde

Waarom juridische bijstand vragen?

Als je letsel oploopt, staat je wereld op z’n kop. Je hebt behoefte aan duidelijkheid over de gevolgen en vergoeding van de schade. Zelf weet je niet goed de weg en je weet niet waar je wel en geen recht op hebt. Er komen partijen op je pad die je niet kent, er worden handtekeningen gevraagd waarvan je de consequenties niet overziet. Veel mensen gaan op zoek naar juridisch advies om zich gesteund te voelen en weer grip te krijgen.

De letselschadeadvocaat brengt allereerst duidelijkheid in de situatie: wat zijn uw rechten en plichten? Wat kuntu doen en wat kunt u beter laten?

Zij helpt u om zo snel mogelijk de aansprakelijkheid te vestigen. Vanaf dat moment weet u dat u alle schade vergoed krijgt. Verder neemt de advocaat de communicatie met de verzekeraar, experts en andere betrokken partijen op zich, uiteraard in overleg met u. Ze begeleidt u met advies en acties naar de uiteindelijke afsluitende schadevergoeding.

Waarom een advocaat?

Je wordt advocaat doordat de rechtbank je beëdigt. Een advocaat heeft een wettelijke status en hanteert kernwaarden . Elke advocaat moet zich aan de (wettelijke) voorschriften houden. Daarnaast geldt een aantal privileges, zoals:
– geheimhoudingsplicht,
– verschoningsrecht,
– procederen tot elk bedrag, ook in kort geding, deelgeschil en voorlopig deskundigenbericht of getuigenverhoor,
– (gemakkelijker) informatie opvragen.

Advocaat is een beschermde titel: Als iemand zich voordoet als advocaat zonder dit te zijn, is dat een misdrijf. Maar op internet is een grijs gebied. Zoek je op google naar een letselschadeadvocaat, dan komen er veel zoekresultaten naar boven van bedrijven die geen advocaat zijn, maar dit wel uitstralen en soms zelfs letterlijk benoemen: Zoekt u een advocaat? Kom bij ons. Alleen als je heel goed kijkt en weet waar je op moet letten, zie je dat het geen advocaat is.

Wij vinden dat misleidend en een oneerlijke handelspraktijk. Daarom geven wij u deze informatie.

De eisen

Om advocaat te kunnen worden, moet je eerst rechten studeren. Als je slaagt, word je meester in de rechten (mr.), oftewel jurist. Vervolgens werk je 3 jaar als advocaat-stagiaire onder leiding van een ervaren advocaat. Gedurende die praktijkperiode moet je ook nog een theoretische beroepsopleiding volgen. Vele vakken komen aan bod en in elk vak moet je slagen voor een afsluitende toets.

Letselschadeadvocaat LSA

De LSA-advocaat heeft ten minste 5 jaar ervaring, heeft een pittige specialisatieopleiding van 1 jaar gevolgd en besteedt het merendeel van de werktijd aan letselschadezaken. Lees hier meer over de specialisatievereniging LSA.

“Letselschadespecialist”?

De titel “letselschadespecialist” is niet beschermd. Iedereen mag zich zo noemen. Heel verwarrend natuurlijk. Wij willen graag dat u goed weet bij wie u terecht komt. Het blijkt namelijk dat slachtoffers die een “gewone” jurist (of zelfs helemaal geen jurist) van een letselschadebureau in de arm hebben genomen, vaak ten onrechte denken dat ze door een advocaat worden geholpen. Bij het zoeken op google kwam het woord advocaat wel naar boven, maar dit werd alleen gebruikt om mensen te lokken. Er zijn regelrechte cowboys en zelfs oplichters actief!
Check hier de ledenlijst van de LSA, of controleer hier of uw adviseur als officieel advocaat staat geregistreerd.

Een advocaat is niet voor elke zaak nodig, maar u moet wel correct worden geïnformeerd.
Bel ons gerust als uw adviseur onvoldoende duidelijkheid geeft.